GENERELL INFO

ARRANGÖR

Krutan Live arrangeras av Strandgruppen Event AB som också är arrangör för festivalområdet under Båtveckan i Öregrund.

MÅLGRUPP OCH INRIKTNING

Festivalen byggs med musiken och uppträdanden som den centrala punkten. Under tre dagar kommer runt 20 band uppträda. Målgruppen är en bred publik med avseende på ålder och musiksmak.

ÅLDERSGRÄNSER

Eftermiddagar fram till kl. 18.00 är det gratis entré och öppet för hela familjen. Barn under 13 år måste bära hörselkåpor, hörselproppar räcker ej. Vuxna ansvarar för sina barn, tänk på att även lägre ljudnivåer kan vara skadliga.

Kvällar efter kl 18.00 gäller:

  • 18 år fyllda
  • 13 år fyllda vid målsmans sällskap. Biljetter krävs som vanligt.

Giltig legitimation måste alltid kunna uppvisas.

Våra åldersbestämmelser baseras på Socialstyrelsens bestämmelser kring ljudnivåer.

FESTIVALOMRÅDET

Festivalområdet är uppbyggt på Krutudden, Östhammar. Ytan består av en plan öppen gräsyta om ca 3000 kvm. På ytan byggs två tillfälliga scener upp tillsammans med flertalet tält för matservering och barer. Det finns sittområden med soffor och loungestolar under större parasoll och tält. Det finns också gott om gräsytor för sitta ner på en medhavd filt.

Krutudden är ett stort område att hålla uppsikt över varför vi kvällstid efter 18.00 kommer stänga av udden ut mot befintlig scenanläggning och badplats. Detta för att minska risken att du skadar dig i mörkret på udden.

MAT OCH BARER

På festivalområdet finns matservering och barer som serverar maträtter samt öl, vin, drinkar, läsk, vatten och alkoholfria alternativ. Festivalområdet fungerar som ett enda stort serveringsområde, du kan alltså handla din mat och dryck och ta med dig dit du vill på området. Du behöver alltså inte stressa i dig din dryck inför en spelning. Läs mer om vår alkoholpolicy här.

NÄRBOENDE

En förutsättning för att festivalen ska kunna fortgå är att vi visar stor hänsyn till vår omgivning. Eftersom vi ligger i nära anslutning till boendeområden och camping ber vi alla våra besökare att visa stor respekt och hålla områden utanför festivalområdet lugnt och städat.

LÄMNA HEMMA

För din säkerhet kommer alla besökare visiteras vid entré. Följande föremål får inte tas med in på festivalområdet

Alkohol och droger
Glasflaskor
Brandfarliga vätskor
Fyrverkerier, pyroteknik eller bengaler
Alla föremål som rimligen kan användas som vapen
Ljudsystem
Djur

BORTTAPPAT

Allt som hittas på området lämnas till entrén för utlämning. Efter festivalen lämnas hittegods över till Polisen i Östhammar.

Polisen
Klockaregatan 11
742 21 Östhammar

FÖRKÖP

Arrangören reserverar sig för förändringar i festivalprogrammet. Köpt biljett återköps endast om hela arrangemanget blir inställt.

TOALETTER

Toaletter finns i direkt anslutning till festivalområdet där även tillgänglighetsanpassad toalett finns.

ÖPPETTIDER

Torsdag 9 juli: 12.00 – 01.00
Fredag 10 juli: 12.00 – 02.00
Lördag 11 juli: 12.00 – 02.00